Projecten

Ja, ik wil deelnemen aan het consortium!

Esthetische Gekleurde Zonnepanelen voor Nieuwe Toepassingen

Bij gebouwen met meer dan twee verdiepingen valt er meer zonlicht op de gevels dan op het dak. Zonnepanelen op gevels, oftewel zonnegevels, bieden dus een enorme potentie voor het verduurzamen van de gebouwen.

In het PV++ project ontwikkelen Soluxa, Radboud Universiteit Nijmegen en Sirius Solar de Vibrant technologie voor de productie van gekleurde zonnepanelen. De Vibrant technologie is een coating waarmee gangbare donkere zonnepanelen gekleurd worden. Uit een uitgevoerde haalbaarheidsstudie blijkt dat de kosten en het rendement van deze technologie zeer competitief zijn. Kleuraanbod verhoogt de aantrekkelijkheid van zonnepanelen voor nieuwe toepassingen zoals gekleurde zonnegevels, geluidsschermen, groen getinte panelen op dijken en landschapsintegratie.

De focus van PV++ ligt op het ontwikkelen van gekleurde zonnepanelen voor zonnegevels. Zonnegevels produceren waardevolle elektriciteit en verdienen zich daardoor snel terug. Daarnaast dragen ze bij aan het reduceren van de dagelijkse onbalans op het elektriciteitsnet. Na afloop van dit project worden betaalbare gekleurde zonnepanelen op de markt geïntroduceerd voor esthetische integratie in gevels en daarna voor dijken, geluidsschermen en landschappen. Het visueel aantrekkelijk maken van zonnepanelen draagt dus concreet bij aan bredere toepasbaarheid (PV++) van zonnepanelen.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

© Soluxa

Onze andere consortia