Nieuws

Ja, ik wil deelnemen aan het consortium!

3 mei.
TKI Urban Energy co├Ârdineert onderzoek naar brandveiligheid en verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken

Minister Van ’t Wout van Economische Zaken en Klimaat heeft de TKI Urban Energy opdracht gegeven het onderzoek naar brandveiligheid en verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken te coördineren.

Onder de vlag van de Topsector Energie werkt TKI Urban Energy aan het vormen van kansrijke samenwerkingsverbanden tussen Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen. Met hulp van de TKI zijn de afgelopen jaren bijna 500 innovatieprojecten opgetuigd op het gebied van onder meer zonne-energie en duurzame warmte.

Brandtestprogramma
De TKI krijgt er met de coördinatie van het onderzoek een extra taak bij. Minister Van ’t Wout hierover: ‘De TKI  Urban Energy zal het onderzoek gaan coördineren naar de factoren die van invloed zijn op de brandveiligheid en de verzekerbaarheid van zonnepanelen op daken. Als onderdeel van dit onderzoek zal onder andere een brandtestprogramma worden opgezet en uitgevoerd. De TKI voert dit onderzoek uit in nauwe samenwerking met TNO, het Instituut Fysieke Veiligheid en het RIVM. De eerste resultaten zullen naar verwachting rond de zomer beschikbaar zijn.’

Lees het volledige artikel hier op de website van Solar Magazine.

foto: © KiesZon

Onze andere consortia